Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναγγελθείσες, από τεχνοκράτες, «μεταρρυθμίσεις» στην υγεία, οι οποίες ,σχεδιασμένες επί χάρτου και μόνο με λογιστικά κριτήρια, απέχουν  έτη φωτός από την πραγματικότητα.
Στις «μεταρρυθμίσεις» αυτές προβλέπεται και η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, με την κατάργηση  τριών (3) κλινικών. Ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους και η μόνη παρέμβαση που θα έπρεπε να συζητείται είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του.
Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί με πρόφαση την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, για την οποία όμως δεν ευθυνόμαστε όλοι, αμφισβητούνται κοινωνικές κατακτήσεις που με πολλούς αγώνες αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος πέτυχαν οι εργαζόμενοι όπως ,εν προκειμένω, το δικαίωμα στην υγεία.
Οι κάτοικοι της Αλιάρτου ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, γιατί φοβούμαστε ότι μετά την υποβάθμιση του Νοσοκομείου  της Λιβαδειάς, το οποίο εξυπηρετεί και τον Δήμο μας, θα έρθει η σειρά του Κέντρου Υγείας της πόλης, το οποίο λειτουργώντας με υποδειγματικό τρόπο προσφέρει άριστες υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους ετησίως.
Είμαστε σε εγρήγορση και συντασσόμαστε ολόψυχα με τους φορείς και τους πολίτες που αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους. Η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι δικαίωμα του πολίτη, το οποίο δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση. Η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου