Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΡΩΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Ενας Διαδρωμεασ από Πολίτες για Πολίτες
Το βιβλίο της ανθρώπινης ιστορίας γυρίζει σελίδα. Προφανώς δεν ξέρουμε ούτε πόσο θα κρατήσει αυτή η διαδικασία, ούτε τι γράφει η επόμενη για τη ζωή μας.
Έχοντας αυτά στο μυαλό, ελήφθη πρωτοβουλία από νέους της περιοχής μας για τη δημιουργία ενόςκύκλου προβληματισμού, ή αν θέλετε, δεξαμενής σκέψης όπου «συναντιόμαστε» για την ανταλλαγή απόψεων, αποποιούμενοι κομματικούς μανδύες που οικογενειακά ή ατομικά μπορεί κανείς να έφερε μέχρι πρότινος. Και όλα αυτά ώστε να φτιάξουμε τους κοινωνικούς μηχανισμούς και αντανακλαστικά για να αντιμετωπίσουμε το καινούργιο.
Τον «διαδρωμέα», όπως τον ονομάσαμε, τον περιγράφουμε ως «Πολιτών Εργαστήρι». Και αυτό με την έννοια ότι αφενός αποτελείται από Πολίτες και αφετέρου επιθυμεί να «παραγάγει» άξιους Πολίτες.
Για την επιθυμία να μην είσαι Πολίτης κάθε 4 χρόνια. Να είσαι κάθε μέρα. Απλά με το να ακούς και να μοιράζεσαι τη γνώση σου με τους άλλους που ακούν.
Ο διαδρωμέας δεν επιθυμεί να προτείνει ένα νέο Πολιτικό Σύστημα, αλλά τη βάση για ένα σύστημα Αξιών. Οραματίζεται κάθε πολίτη φορέα και κοινωνό αυτών των αξιών. Δεν στοχεύει σε καμίας μορφής οργανωμένη συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες. Είτε ιδιοτελής, είτε ανιδιοτελής.
Είναι αναντίρρητο ότι η πιο δυναμική μερίδα μιας κοινωνίας είναι η νεολαία της. Αυτήν τη δύναμη θέλουμε να ενώσουμε και να χτίσουμε ένα νέο σύστημα αξιών που θα αφήσει πίσω εκείνα τα στοιχεία που έχουν ως απότοκό τους το κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα της Ελλάδας που βιώνουμε.
Κανείς δεν μπορεί να σβήσει από τις ψυχές μας την ΟΡΕΞΗ. Τη ΔΙΑΘΕΣΗ να ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ τις συνήθειες που οδήγησαν σε αυτήν την ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ που ζούμε. Μια κρίση όπου έφερε σταδιακά και την τρέχουσα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΚΡΙΣΗ. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από τις καρδιές μας την ΟΡΕΞΗ και τη ΔΙΑΘΕΣΗ να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ μιαΚΟΙΝΩΝΙΑ πάνω σε ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ. Αξίες όπως η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ του ΠΟΛΙΤΗ.
Το πώς ο διαδρωμέας αντιλαμβάνεται τις αξίες αυτές, αναπτύσσεται στα άρθρα του Φύλλου που θα εκδίδεται μόνον ΕΚΤΑΚΤΑ και όχι ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, το ιστολόγιό μας (diadromeaspe.blogspot.com), την ιστοσελίδα μας (www.diadromeas.gr) και το group μας στο facebook. Θέλουμε να επιΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ικανοποιώντας τις αρχές του σεβασμού στον συμπολίτη και του διαδραστικού διαλόγου.
Σας παρακαλούμε, λοιπόν, να γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας γνωστοποιώντας το εγχείρημα μέσα από το ιστολόγιό σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου