Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Αλιάρτου


Ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης


Ανοιχτή πρόσκληση για την συγκρότηση δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης εκδόθηκε από το Γραφείο του Δημάρχου Αλιάρτου  Γεωργίου Ντασιώτη η οποία αναφέρει: «Σύμφωνα με το άρθρο 76 Ν.3852/2010 για Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων και σε διάστημα δύο μηνών από την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών θα πρέπει υποχρεωτικά να συσταθεί Επιτροπή Διαβούλευσης. 

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους εκπροσώπους: ...


α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες

...που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης να ενημερώσουν εγγράφως το Γραφείο του Δημάρχου για τα προτεινόμενα από αυτούς μέλη καθώς και τους αναπληρωματικούς τους έως 28/02/2011. Πληροφορίες 22683 50211- 22683 50212

Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου που είναι ο δήμαρχος ή ο οριζόμενος απ' αυτόν αντιδήμαρχος, μπορεί να είναι από εικοσιπέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς, ο αριθμός των εγγεγραμμένων δημοτών που θα ορισθούν μετά από κλήρωση, επιπλέον μέλη της επιτροπής, κυμαίνεται από οκτώ (8) έως δεκαεφτά (17) ανάλογα με τα μέλη των φορέων που ορίζονται σ' αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου